Στη Ράκα, από την οποία οι τζιχαντιστές εκδιώχθηκαν τον Οκτώβριο, συνεχίζουν να βρίσκονται διάσπαρτοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, τόνισε μιλώντας στον Τύπο ο Γιαν Έγκελαντ, ο επικεφαλής της ομάδας που είναι επιφορτισμένη με το ανθρωπιστικό έργο του ΟΗΕ στη Συρία.
θερμιδομετρητησ αυγοφετεσ
«Τα σπίτια είναι γεμάτα βόμβες (και) χειροβομβίδες. Παιδιά συνεχίζουν να ακρωτηριάζονται και να σκοτώνονται», τόνισε ο Έγκελαντ, ο οποίος έλαβε αναλυτική αναφορά για την αποστολή, η οποία διεξήχθη πολύ πρόσφατα.
εργοθεραπεια νεα σμυρνη
Περίπου 100.000 άνθρωποι έχουν επιστρέψει στη Ράκα αφότου οι τζιχαντιστές του ΙΚ εκδιώχθηκαν από την πόλη με τις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.
σαββατα ρεμος download
Σύμφωνα με τον Γιαν Έγκελαντ, περίπου άλλοι τόσοι βρίσκονται κοντά στην πόλη και θέλουν να επιστρέψουν.
Στους κινδύνους που συνεπάγονται οι εκρηκτικοί μηχανισμοί προστίθεται η σχεδόν παντελής απουσία βασικών υπηρεσιών, όπως η υδροδότηση, η ηλεκτροδότηση και οι ιατρικές φροντίδες.
«Είναι απίστευτο το ότι έχουμε μια πόλη περίπου 100.000 ανθρώπων και καμιά δημόσια υπηρεσία», σημείωσε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ. «Δεν υπάρχει στην πραγματικότητα αστυνομία, ούτε κράτος δικαίου», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εναντίον του ΙΚ, η Ράκα έγινε στόχος αναρίθμητων βομβαρδισμών από την αεροπορία του διεθνούς συνασπισμού, που κατέστρεψαν το μεγαλύτερο μέρος της πόλης.
Ο Έγκελαντ σημείωσε ότι μπροστά στην έκταση των καταστροφών που αναφέρθηκε από τα μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής, εγείρεται το ερώτημα αν ήταν «απαραίτητο να καταστραφεί ολοκληρωτικά η πόλη για να απελευθερωθεί».
Αποστολές αρωγής μέχρι τώρα στη Ράκα μετά την απελευθέρωση της πόλης εκτελούν αποκλειστικά τοπικές οργανώσεις, αλλά ο Γιαν Έγκελαντ σημείωσε πως ο ΟΗΕ ελπίζει σύντομα να αρχίσει δικές του ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στην πόλη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου