Ο τίτλος του άρθρου είναι: «Η μαύρη εποχή της Ελλάδας: Πώς η λιτότητα έσβησε τα φώτα».
ποτε θα γινουν οι δημοτικες εκλογες το 2014
Δύο δημοσιογράφοι του πρακτορείου συνάντησαν μία οικογένεια που προσπαθεί να βγάλει τα προς το ζην, την ώρα που οι λογαριασμοί κάθε μήνα είναι όλο και πιο φουσκωμένοι. Όπως γράφει το Reuters, o Αργυρός εργάζεται περιστασιακά σε δουλειές. «Όταν δουλεύεις μόνο μία φορά την εβδομάδα, τι να πρωτοπληρώσεις;», λέει ο 35χρονος, ο οποίος μένει σε ένα μικρό διαμέρισμα σε προάστιο των Αθηνών, με την άνεργη γυναίκα του και τα τέσσερα μικρά παιδιά τους.
σετ ριχταρια προσφορες
σπιρτο φοιβος
Η οικογένεια Αργυρού αποτυπώνει με εμβληματικό τρόπο την φτώχεια στην Ελλάδα, μετά από επτά χρόνια λιτότητας: Καίνε ξύλα για να ζεστάνουν το σπίτι τους το χειμώνα, το φαγητό ετοιμάζεται σε μια μικρή εστία γκαζιού και το ζεστό νερό δεν είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει πάντα στο σπίτι.
Το μοναδικό φως τα βράδια είναι αυτό του μπλε, που όμως βγαίνει από την τηλεόραση, καθώς υπάρχει ο φόβος ότι το χρέος απέναντι στη ΔΕΗ θα αυξηθεί περισσότερο. Ακόμη και οι λάμπες είναι χαμηλής φωτεινότητας καθώς είναι μόλις 5 βολτ, με τον Αργυρό να ανησυχεί για την όραση του ίδιου και της οικογένειάς του.
Σε αυτό το σημείο το πρακτορείο σημειώνει πως πάνω από το 40% των Ελλήνων χρωστούν χρήματα στην ΔΕΗ, με το ποσοστό να είναι μεγαλύτερο από οπουδήποτε άλλο στην Ευρώπη.
Σαν συνέπεια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι στις φτωχογειτονιές στρέφονται στην ρευματοκλοπή, γεγονός που είναι σημαντικότερο πρόβλημα για τον Οργανισμό από τους απλήρωτους λογαριασμούς.
«Η ρευματοκλοπή κοστίζει στην ΔΕΗ περίπου 500-600 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο», δήλωσε ένας αξιωματούχος, ωστόσο η ίδια η επιχείρηση αρνήθηκε να σχολιάσει τα νούμερα αυτά. Ωστόσο, οι μετρήσεις της ΔΕΔΔΗΕ δείχνουν ότι περιστατικά ρευματοκλοπής έφτασαν στις 10.600 την περασμένη χρονιά, από 8.880 το 2013 και 4.470 το 2012.
Οι αρχές πιστεύουν ότι η ρευματοκλοπή είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερη από όσο επιβεβαιώνει η ΔΕΔΔΗΕ, σύμφωνα με έναν άλλο αξιωματούχο. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της:
Τα νοικοκυριά στη χώρα είναι εξοπλισμένα με αναλογικούς μετρητές, οι οποίοι είναι εύκολο να παραποιηθούν. Ένα από τα πιο κοινότυπα κόλπα είναι η χρησιμοποίηση μαγνητών, οι οποίοι επιβραδύνουν την μέτρηση για να δείχνει η κατανάλωση μικρότερη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου